Om mig

fjarilsmannan_porträtt

Bilden på första sidan och som ligger överst här är en bild från min bok Elda i vedspis. utgiven på Pug Förlag i december 2019. Boken är en rejäl djupdykning i spisar, kaminer, kakelugnar, ved och allt annat som hör till vedeldning – historiskt, i nutid och i framtiden. Fotograf är Mattias Bardå.

Det här är min andra bok, den första kom ut i november 2015 och heter Fjärilsmannen, som handlar om Clas och hans stora intresse för nattfjärilar. Den går att köpa från till exempel Adlibris. Boken var ett rejält samarbete mellan Clas, mig själv och fotografen Bobo Olsson.

Mitt ordinarie arbete är som redaktör på Lovstrom Content, jobbet handlar om att jag konceptutvecklar och projektleder kundtidningar – ibland skriver jag en massa själv och ibland lägger jag ut uppdragen på frilansande skribenter. Fina kunder nu är till exempel TMF och Matrebellerna.

1988 skrev jag första tidningstexten och sedan 1994 har jag jobbat heltid med text och tidningar, både som anställd och som frilans. Till exempel har jag jobbat som redaktör på Magazine Café, King Magazine, Plaza Magazine och även på Golf Digest. Jag har jobbat med kunder som SAS, JM och Visit Sweden under fyra år på DG Communications och med Nordic Choice Hotels och SJ på Rävudden. Jag kan fortsätta rabbla men tänker inte göra det.

5 reaktioner på ”Om mig

 1. Hej. Läste din artikel i XXL om att elda i vedspis. Har två frågor om i artikeln. Det gäller att elda med kottar och att använda stearinindränkt äggkartong.
  Jag trodde att fettet i kottar och stearin ger beläggningar i skorstenen och kan ge upphov till skorstensbrand. Är det en skröna eller ej. Har du lust att vidareutveckla din rekommendation så kan du svara till min mailadress.

  Gilla

  1. Stearin och paraffin smälter redan vid låga temperaturer (60-70 för stearin och drygt 50 för paraffin) och förgasas snabbt. Gaserna brinner upp och kvar blir koldioxid och vatten. Det är alltså ingen risk för att det blir några rester kvar i spisen eller skorstenen.

   Plaster har däremot smältpunkter på drygt 200 grader och då finns risken att en del plast inte förbränns i en vanlig spis.

   Gilla

 2. Hej!
  Har en äldre vedspis och undrar vart man vänder sig för att få en sådan servad och fixad. Eldade i den senast för tio år sedan. Spisen är kopplad till ett vattenburet system som värmer upp huset fantastiskt skönt.

  Gilla

  1. Hej Johan. Här är det nog läge att ta hem en rörmokare för att kolla om rör och fogar är i ordning. Dessutom behöver en sotare göra en brandskyddskontroll för att kolla så att spis och skorsten är okej. Sen lär bara vara att elda på.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s