Historiska uppdrag

Kanske inte historiska rent historiskt sett, men i alla fall saker jag gjort förut. Jag kommer att fylla på här när jag hittar gamla tidningar och artiklar som jag jobbat med.

IMG_5379

Ett fint jobb om skjortor som publicerades i Plaza Uomo hösten 2014. En djupdykning in i skjortstilar och intervjuer med skjortmakare på Eton och Stenströms. Dessutom en intervju med Frederik Andersen, skräddarmästaren på Sveriges bästa skrädderi, AW Bauer.

IMG_5411 IMG_5408

Under 2014 skrev jag porträtt på en massa fotografer för Tidningen Foto, som dessvärre lades ner i slutet av det året. Den vänstra bilden visar ett uppslag från intervjun med Christian Åslund, reklamfotograf som flera månader under året också är Greenpeaces speciella fotograf. Den högra bilden är från intervjun med Björn Terring, en jäkligt mångsidig fotograf som både har reklamuppdrag och uppdrag från fina magasin.

2013 hoppade jag in som redaktörsvikarie på King Magazine, en tidning jag jobbade med redan när den startade 2005. Då gjorde jag bland annat intervjuer, Börje Salming var en av dem som jag porträtterade, och ansvarade för några sidor om inredning och design i tidningen. 2013 var jag alltså redaktör och höll i några av jobben i varje nummer, ofta skrev jag en del egna grejer också. Bilderna ovan visar två listor, ett populärt grepp i magasin. Det vänstra handlar om folk i härliga skinnjackor, som Brando och Presley, och det andra handlade om Formel 1-sportens alla playboys genom åren. Helt kanon.

Hösten 2014 började jag att jobba med Hötorgshallens tidning Hallen. Jag började som skribent men det gick mer och mer åt att jag var redaktör tillsammans med chefredaktören Jonas Larsson. Här ovan har jag slagit upp ett par magasin, en bild visar en intervju med kungen på grillning, mexikanskt och allt annat: Jonas Cramby. Den andra visar en bild på Danyel Couet, stjärnkock och storkrögare. Bilderna på Cramby togs av Magnus Jönsson, Dan Kullberg tog bilderna på Couet. Hallen går att läsa via den här länken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s